Ongelukkig? Iets veranderen in je leven? Dat ene doel bereiken? ...

Therapie

foto van de therapieruimte

Tijdens de eerste afspraak brengen wij in kaart waaraan u wil werken. Afhankelijk van de behandeling waarvoor u kiest en datgene waaraan u wil werken zullen de vervolgsessies in werkwijze verschillen.

Indien u voor gesprekstherapie kiest, zal het eerste gesprek voornamelijk een verkennend gesprek zijn. Er zullen een aantal algemene vragen gesteld worden, maar ook specifieke vragen over datgene waarvoor u bij mij komt. De bedoeling is om uw hulpvraag zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen. Er wordt tevens gezocht naar wat de volgende stappen kunnen zijn om een antwoord te bieden op uw hulpvraag. Voor sommige mensen is het bv voldoende om op verhaal te kunnen komen bij iemand die echt luistert, ondersteuning biedt en objectief blijft. Dat kan voldoende zijn om verder te kunnen in het leven. Bij andere mensen is er de behoefte om diep in te gaan op bepaalde thema’s zodat er inzicht kan verkregen worden in bepaalde patronen of knelpunten. Op basis van die inzichten kunnen er dan keuzes gemaakt worden om verder te raken in het leven. Er wordt dus steeds gepeild naar uw verwachtingen van de therapie.

Bij interesse voor hypnose wordt er tijdens het eerste gesprek uitgebreide informatie gegeven over wat hypnose is en wat je kan verwachten. Je krijgt de kans om alle vragen te stellen die je hebt. Vervolgens bekijken we wat er bij jou op onderbewust vlak anders loopt dan jij bewust zou willen. We nemen de tijd om de suggesties voor jouw onderbewustzijn samen op te stellen. Ik werk zeer persoonlijk met jouw verhaal. In een tweede sessie gaan we met hypnose aan de slag.

Ik maak gebruik van de meest recente en meest efficiënte technieken die kort en krachtig zijn. Dit betekent dat in de meeste gevallen 1 hypnosesessie voldoende is om effectieve verandering te verkrijgen. Veel hangt ook af van de juiste motivatie, medewerking en overtuiging. Iedere mens is uniek en het is belangrijk om te beseffen dat hypnose geen alles of niets situatie is. Bij de ene persoon zal het gewenste doel onmiddellijk bereikt worden en bij anderen is er inwerkingstijd nodig. Het onderbewustzijn maakt soms eerst veranderingen op intern niveau die nog niet extern kunnen waargenomen worden. Er zal altijd een verandering opgemerkt worden, maar bij sommigen gaat het dus geleidelijk aan. Om die reden neem ik pas na 3 weken terug contact op via mail om alles te bespreken.

Er is ook steeds de mogelijkheid om beide therapieën te combineren. Dan wordt er zowel op bewust als onderbewust niveau gewerkt.